KENNEL OMASVARRE OPPDRETT AV BRETON

Om Breton Wyzel Bretonski

Breton

Wyzel bretonski - opis rasy
Wersja polska 🙂:
kliknij w link.
http://pl.euroanimal.eu/Spaniel_breto%C5%84ski

Breton er den minste av de stĂĽende fuglehundrasene . Rasen kommer opprinnelig fra Frankrike , nĂŚrmere bestemt Bretagne

.


Breton
er en liten hunderase.

. hos hannhunder, og 47-

. hos tisper. Det tolereres en cm. opp eller ned. Fargen kan vÌre oransje/hvit, lever/hvit, svart/hvit og trikolor. Omrüdet rundt øynene og ørene skal vÌre farget. Breton kan bli født med full hale, kort hale eller stump hale.

En breton skal vÌre liten, elegant og kraftig. Den skal vÌre meget energisk. Substansfull, men ikke tung. En breton skal ha et livlig, vükent og intelligent uttrykk. Den skal gi inntrykk av en liten, kompakt hund full av energi. En breton skal vÌre kvadratisk i kroppsformen. Mankehøyden 48-

Farge
Breton kan ha 4 forskjellige farger. De kan vĂŚre hvite og Oransje, hvite og svarte, hvite og leverfarget eller de kan vĂŚre tricolor, da har de en pels med fargene svart, Oransj og hvit.

Rasehistorie

Breton stammer opprinnelig fra Frankrike, sü sent som pü 1800-tallet, men riktig oppsving fikk den først etter at amerikanerne oppdaget den og gjorde den kjent. I dag fins det flere bretons i USA enn i hjemlandet. Den hadde som mange andre raser en nedgangsperiode, men ble reddet og fikk rasestatus og egen standard i 1907.

Temperament
En breton skal vÌre ivrig søkende og skal tilpasse seg terrenget den jakter i. Den skal vÌre robust og utholdende. Den kan brukes pü alle typer fuglejakt, men er ogsü en god familiehund
. Breton er en utmerket apportør. Rasen har lite med sykdommer og arvelige lidelser. Bare epilepsi og hofteleddsdysplasi som er noe utbredt. Et fütall har spondylose og patella luksasjon.

BruksomrĂĽder
En breton skal vÌre ivrig søkende og skal tilpasse seg terrenget den jakter i. Den skal vÌre robust og utholdende. Den kan brukes pü alle typer fuglejakt, men er ogsü en god familiehund. Breton er en utmerket apportør. Rasen har lite med sykdommer og arvelige lidelser. Bare epilepsi og hofteleddsdysplasi som er noe utbredt. Et fütall har spondylose og patella luksasjon.

Kortfattet rasestandard, utarbeidet av FCI

Breton er en mellomstor, kompakt og kraftig bygd hund.

  • Hode: Snutepartiet er en tanke kortere enn skallen (2:3), markert stopp, tett eller lett konveks neserygg. Mørk nesebrusk, tørre *lepper.
  • Øyne: Mørkt ravfargede, harmonerer med pelsfargen, livlige og uttrykksfulle.
  • Ører: Høyt ansatt, ganske korte, lett rundet, godt med pels og beheng.
  • Bitt: Saksebitt.
  • Hals: Middels lang med god reisning. Tørr
  • Kropp: Dypt bryst, rommelig og ganske bredt, rekker ned til albuene. Kort, rett rygg og markert manke. Kort og bred lend. Lett opptrukket buklinje og lett fallende kryss.
  • Ben: Godt skrĂĽstilt skulder, lang overarm og kraftig benstamme. FjĂŚrende mellomhĂĽnd. Bølget beheng. Moderat vinklede bakben, med brede lĂĽr og lave haser, bølget beheng til haseleddet.
  • Poter: Godt sluttede, med noe hĂĽrlag mellom tĂŚrne.
  • Hale: Rett eller hengende, kan ogsĂĽ vĂŚre stubbsvans.

Gruppeplassering: FCI gruppe 7, seksjon 1.

Nyeste kommentarer

03.09 | 08:45

Gratulerer med 2 uk pü Ringvassøya og lykke til pü jaktprøven i Børsel...

07.07 | 10:36

Te wasze pieski są przecudne. No i pieknie tam u was na tych odle...

19.06 | 13:36

Hallo! Morsomt ĂĽ se noen fine bilder av Presto. Vi ser jo at Leon er lik si...

06.04 | 16:28

Nic nie rozumiem ale wyglada ekstra i zdjecia bardzo mi sie podobaja